Tillbaks till StartSidan

Händelse: 2005-03-23 - 2005-03-25 Var vi iväg på en liten Englandskryssning med DFDS Torline från Frihamnen i Göteborg till Newcastle i England, jag (Rickard) min son Hampus och hans mamma Cecilia på denna mysiga kryssning som hon fixat. Som sagt så var det en minikryss som var över Påskhelgen och gick med DFDS fartyg från dess terminal i frihamnen Göteborg (samma hus som Radio City 107).

Resan: Kryssningen gick till Port of Tune Newcastle, England via Kristiansand i Norge där båten gjorde en mellanlandning och lastade av och på både människor och fordon både på dit och hemvägen. Vi hade en otrolig tur med vädret som var helt underbart och i England var det 18 grader och fullt med motorcycklar o mer än full vår, rabatterna var redan fulla med redan fullt utslagna påskliljor och grönskan var total så dom låg långt före oss i Sverige. Båten och hytterna var mycket fina och personalen mycket trevlig och man hade från DFDS sida ordnat med speciell underhållning för barnen med tanke på påsken där det var en tjej utklädd till sjörövare som tog imot redan i Göteborg på utfarten och välkommnade barnen o gav dom en liten sak samt informerade föräldrarna om kommande barnaktiviteter på båten under färden, kanon. På båten i övrigt fanns det stort urval av resturanger och matmöjligheter samt bra urval av underhållning för vuxna så resan passar all som vill åka o ha det trevligt.

I England: Vid framkomsten i England så var det ju av och så hade DFDS egna bussar som väntade utanför terminalen för att ta alla passagerare till Newcastle samhälle. Båten var inne vid 10 på förmiddagen och bussresan till Newcastle tog ca. 25 minuter i klassiska dubbeldäckare och även där så var personalen mycket trevlig och hjälpsam som ju alltid Engelsmännen och kvinnorna är. Sedan i byn fanns stort urval på saker att göra och mycket butiker i alla smakriktningar samt gott om bankomater om man behövde och givetvis matställen och pubar, så självklart hade man en mycket trevlig dag där. Bussresan tillbaks gick 13:45 och man kan tycka att det kanske är kort tid men är alldeles lagom för en dag om nu valt att minikryssa annars fanns det gott om hotell i området också, bussresan avgick från samma plats som man landade på i Newcastle, Grand Central Station.

Hemfarten: Även att komma på båten igen var smärtfritt och lite gott med avkoppling och dusch efter den otroliga värmen som var i England. även hemresan var mycket trevlig med gott om aktiviteter för vuxna och barn, gott om spel och enarmade banditer fanns det också samt en väldigt stor och luftig butik med stort urval av det mesta inklusive kläder. 2 biografer fanns ombord med både barn och vuxenfilmer som gick större delen av dygnet med väldigt bra filmer och biljetterna kostade 49 Sek/Person. En mycket trevlig resa som jag kan rekommendera å det varmaste till både ung som gammal, barnfamiljer o singlar. Och för barnfamiljer och så måste ju nämnas att detta var ingen partybåt utan lugn o fin så det är en mycket trevlig resa för vem som helst och vi kommer att åka här igen så snart möjlighet finnes.

Jaha så kom vi hem då: Och då gick ju en annan och blev ju sentimental och fick separationsångest när man var tvungen att gå av båten för känslorna kom ju tillbaks från när man körde långtradare och åkte mycket båt o allt kändes som förr men kroppen e ju skit efter min trafikolycka så man insåg att man var hemma o tillbaks till vardagen, suck, eller.. Hursomhelst fanns det ju givetvis växlingskontor ombord på båten med goda öppentider och på toppdäcket fanns utomhuspool och bar för sommarhalvåret som var inglasad på sidorna, görmysigt. Här kan du finna mer info om du är sugen på o dra en sväng, http://www.dfds.se/dsw/sv .Nedan finner du bilderna från resan med lite kommentarer under, tycker du något fåt du gärna skriva i gästboken. Vill du kopiera och använda bilder får du gärna givetvis gärna göra det bara du meddelar mig via mail som du finner på startsidan och skriver (Foto: Rickard Santala 2005 ©) under bilden. Mycket nöje. / Rickard..... ;)))

Här på väg in i hamnen i Port of Tune, Newcastle, England

Och den andra båten här är den som går till Holland

Här har vi Engelska Polisen som står vid fordonsfiltret på väg ut från båten

En lite cool vägskylt i England

En kyrka inne i Newcastle

Här en liten bild på väg ut ur Newcastles hamn och på väg hem igen

Hejdå Newcastle, vink vink.....

Här har vi Pappas älsklingsson, Hampus..

O gosekillen sittande på en bänk på däck

Här har vi världens goaste vän och son, Hampus....

O här har Hampus tagit kort på Pappa Rickard på väg ur Newcastles hamn..

Här har goa killar som kör lite självporträtt..

Och mot havssidan, far och son..

Här har vi en av favoritsakerna som Hampus fick köpt under resan

Här ligger den på däcket, rätt goa färger

O här i handen, och den inköptes i båtens butik ihop med en motorcyckel

Mmm, o hopp upp på huvudet

Vackert

Lite halvcool bild

Älvsborgs fästning på väg in i hamninloppet i Göteborg på Fredagskvällen

Och här kommer Stena Jutlandica farande mot Fredrikshamn

Undra om man åkt med den några gånger kanske....

Rätt fint med bron i bakgrunden

O rompen på den med..

Lite svall av propellern på våran båt och lite mysigt solsken

Gode gud vad vacker våran värld är..

Jutlandica försvinner i fjärran

Solstolar o gottis

Jaha då var det dags igen för Älvsborgsbron och vi kom under denna gången med.. ;))

Lite spacad bild

Lite havsharmoni

Kranarna i Göteborgs hamn på väg in

En containerbåt som ligger för lossning och lastning i Göteborgs hamn

Lite mer båtar i Göteborgs hamn

Dfds lastfartyg i Skandiahamnen, Göteborg som skuttar runt till belgien tror jag

O lille krigarbåten som ligger i Göteborgs hamninlopp

Stenas Lastfartyg som ligger i Frihamnen och går mellan Göteborg och Fredrikshamn i Danmark med långtradare som man också åkt med en eller ett par gånger..

Liten vacker kvällsvy över Göteborg på Påskaftonen

Här var det ju liksom meningen att man nästan skulle hissna och tänka JÖÖÖÖÖÖSSESSS vad högt upp vi e o vad långt ner till vattnet det var men så känns det inte riktigt tycker jag, men ja ja, försöka duger juh.. :))))

Här står då alla som väntar sina nära och kära o vinkar välkommna när båter håller på och lägga till vid frihamnen i Göteborg på Fredagskvällen........

Och här har vi min son Hampus som jag älskar över allt i hela världen och ser fin ut med Dfds logga på huset bakom som jag tyckte var en fin avslutningsbild på resan som var underbar och gjorde en ytterligare en erfarenhet rikare i livet. Hej o hopp, kaffekopp och hoppas att vi syns på haven o kanske en liknade resa någon gång mina vänner för detta var en helt perfekt tur.......

Foto: Rickard Santala 2005 ©

*SLUT*

* Photo : Rickard Santala © +46(0)706-249 704 *